Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

 

Spletno prodajo na portalu www.topa.si izvaja družba Streamas d.o.o. s sedežem in poslovnimi prostori na naslovu Bistriška cesta 3a, 1230 Domžale. Družba je od dne 10. 2. 2009 vpisana v sodni register Okrožnega sodišča v Ljubljani. Ustanovitveni kapital: 7.500 EUR. Družba Streamas d.o.o. si pridržuje pravico, da lahko splošne pogoje poslovanja kadar koli spremeni. Novi spremenjeni splošni pogoji pričnejo veljati od datuma spremembe.

 

Identifikacija podjetja:

Ime podjetja: Streamas d.o.o.

Naslov podjetja: Bistriška cesta 3a,1230 Domžale

ID za DDV: SI79969887  

Matična številka: 3485099000

IBAN TRR: SI56 0310 4100 0456 061

Elektronska pošta: info@topa.si

Telefon: 030 742 423

 

Uporaba in postopek nakup preko spletnega portala www.topa.si

Uporaba in nakup na spletni strani www.topa.si je namenjem pravnim osebam kot so s.p.jem, društvom in drugim organizacijam/družbam, ter tudi fizičnim uporabnikom. Za določene blagovne znamke je možna samo B2B prodaja, se pravi pravnim osebam kot so s.p.ji, društva in druge družbe/organizacije.

Za James&Nicholson blagovna znamko je možna samo B2B prodaja.

Dogovori o prodaji, nakupu in pogojih prodaje, nakupa so lahko raznovrstni, vendar na koncu veljajo le pisno potrjeni dogovori. Ob vsakem naročilu in povpraševanju je potrebno vnesti tudi davčno številko podjetja, prav tako morajo podjetja in uporabniki spletne trgovine navesti tudi osebne podatke za pošiljanje naročenega blaga na določen naslov. V tem primeru se osebni podatki uporabljajo izključno samo za potrebe dostave blaga na določen naslov. Za pravilne in resnične vnesene osebne podatke je odgovoren izključno uporabnik/naročnik spletne trgovine www.topa.si. Vse cene v spletni trgovini www.topa.si ne vsebujejo DDV in so veleprodajne brez DDV, tako redne kot tudi akcijske.

Za večje nakupe so možni posebni dogovori.

Družba Streamas d.o.o. vam lahko organizira tudi tisk in vezenje na kupljene izdelke, pri čemer ima že več kot 30 let izkušenj.


Prosimo, da blago pred nadaljnjo dodelavo (tiskom ali vezenjem) pregledate, saj kasnejših reklamacij glede odstopanja barv, velikosti in količin ne moremo upoštevati.

 

Vsi izdelki v spletni trgovini so opremljeni z informacijami, ki so pridobljene z deklaracije izdelka ali iz navodil dobavitelja, zato upravitelj ne more odgovarjati za morebitne napake v podatkih. Slike so simbolične in lahko prihaja do razlik med sliko in dejanskim izdelkom, vendar to ne vpliva na lastnost izdelka.

Slike na spletni trgovini www.topa.si

Vse slike na spletni trgovini www.topa.si so simbolične pri katerih lahko prihaja tudi do razlik. Razlike lahko prihajajo med sliko na spletni trgovini www.topa.si in dejanskim končnim izdelkom, kar pa ne vpliva na samo lastnost izdelka. Vsi izdelki v spletni trgovini www.topa.si vsebujejo informacije ki so pridobljeni iz deklaracije izdelka ali pa od navodil dobavitelja. Na podlagi tega upravitelj oziroma družba Streamas d.o.o. ne more odgovarjati za morebitne napake v podatkih.

 

Veljavnost ponudbe

Ponudba velja le do naslednje spremembe in objave novih cen artikla/artiklov oziroma do razprodaje zalog.

 

Osebni podatki in varovanje

Za uspešno poslovanje in dostavo naročenega blaga v spletni trgovini ponudnik hrani podatke v uporabniškem računu. V družbi Streamas d.o.o. ravnamo z osebnimi podatki skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Splošno Uredbo GDPR in Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov, ki urejajo obdelavo osebnih podatkov, postopke in ukrepe zavarovanja, vključno z odgovornostjo in nadzorom v procesu njihove obdelave.

Uporaba spletne trgovine www.topa.si

Spletna trgovina www.topa.si služi zgolj za informacije o izdelkih in storitvah. Spletna trgovina www.topa.si je za pravne osebe kot tudi za samostojne podjetnike in fizične osebe. Ogled in naročilo izdelkov je neobvezujoč,  do končne potrditvene ponudbe/naročila ki jo izvede družba Streamas d.o.o.. Vsa vsebina na spletni trgovini www.topa.si je last podjetja/družbe Streamas d.o.o.

Spletna trgovina www.topa.si se trudi po najboljših zmožnostih za ažurnost in pravilnost podatkov ki so objavljeni na spletni trgovini wwwtopa.si. Kljub zagotavljanju ažurnosti se lahko navedeni opisi izdelkov razlikujejo od dejanskih. Vse fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov. Barvni odtenki in videz izdelkov lahko odstopajo od dejanskega stanja izdelkov. Za napake v opisu izdelka in tipkarske napake ne odgovarjamo

Družba Streamas d.o.o. v ničemer ne prevzema nikakršne odgovornosti za:

-nedelovanje interneta

-nedelovanje storitve, ki je posledica napačne uporabe ali neznanja uporabe storitev,

-nedelovanje storitve, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitve,

-uporabo spletne strani v nasprotju s pravili, ki so vsesplošno znana varni uporabi interneta

-kakršnekoli neželene ali nezaželjen posledice, ki bi jo uporabnik utrpel zaradi nepravilne uporabe spletne trgovine

-Nepooblaščen dostop do uporabnikovih prenosov ali podatkov-morebitno nastalo škoda zaradi uporabe spletne trgovine

Družba Streamas d.o.o. in uporabnik njegovih storitev na spletni trgovini www.topa.si se strinjata, da ta sporazum predstavlja izjavo o medsebojnem razumevanju in sprejemanju pogojev in ukinja kakršenkoli drugačen pisni ali ustni dogovor.

Registracija in plačilo

Za nakup na spletni trgovini www.topa.si je potrebno registrirati uporabniški račun.

Registrirani uporabnik lahko izvede plačilo preko predračuna ali pa se dogovori za odlog plačila, v kolikor je to dogovorjeno v pogodbi.

Načini plačila:

Plačilo po povzetju

Naročene artikle plačate dostavljavcu paketa iz pooblaščene dostavne službe. Plačilo po povzetju je možno za nakupe v vrednosti do 150€. V primeru neprevzema bomo postopali v skladu s splošnimi pogoji poslovanja.

*Ne-prevzem naročila

Vsakega kupca vljudno prosimo da naročene artikle, ki niso bili pravočasno preklicani ali preklicani, prevzame. Kupec je po Obligacijskem zakoniku dolžan prevzeti naročeni paket in ga tudi plačati. V nasprotnem primeru nastanejo dodatni stroški.

Plačilo po predračunu

Po oddaji naročila boste preko elektronske pošte prejeli predračun z vsemi navodili za plačilo. Plačilo lahko opravite tudi preko posebne položnice ali z uporabo BN02 obrazca v spletni banki. Po prejetem nakazilu na TRR družbe Streamas d.o.o., je kupec po elektronski pošti obveščen o potrditvi naročila in nadaljnimi navodili za odpremno naročenih izdelkov. Predračun je za kupca do plačila zneska neobveujoč.

Plačilo s kreaditno kartico

Po oddanem spletnem naročilu, bo kupec preusmerjen na spletno aplikacijo varnega bančništva. Družba Streamas d.o.o. uporablja https://stripe.com tehnologijo za spletna plačila.

Pritožbe in spori

Vse medsebojne obveznosti med družbo Streamas d.o.o. in pravnimi osebami pri nakupih na spletni trgovini topa.si se urejajo s temi splošnimi pogoji. Vse pritožbe se oddajo/pošljejo na elektronski naslov: info@topa.si Ponudnik bo v primeru pritožb trudil izpostaviti primeren sistem za obravnavanje pritožb in vsak postopek obravnave pritožbe je zaupen. Vse pritožbe si bo ponudnik prizadeval rešiti sporazumno po svojih najboljših močeh.

V kolikor spori ne morejo biti rešljivi sporazumno bo vse spore v zvezi s temi splošnimi pogoji poslovanja reševalo pristojno sodišče v Ljubljani.

 

Reklamacije

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh  od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo ali vračilo kupnine. Če blago nima lastnosti ki jih je prodajalec izrecno obljubil, lahko kupec blago reklamira. Če je prodajalec poslal napačne izdelke, napačno količino izdelkov, napačno barvo ali kakršna koli odstopanja od prvotnega naročila lahko kupec blago reklamira. Reklamacija mora biti oddana pisno z obrazložitvijo. Kupec lahko blago iz reklamacije vrne tako da ga osebno prinese na naslov družbe Streamas d.o.o., Bistriška cesta 3a, 1230 Domžale ali pa ga pošlje po pošti z vnaprejšnjem dogovoru z prodajalcem pošlje na stroške prodajalca po pošti. Pošiljke brez dogovora z prodajalcem bodo zavrnjene in jih družba Streamas d.o.o. ne bo sprejela. Prodajalec bo kupnino kupca po uspešnem dogovoru o reklamaciji in prejemu dostavljenega vrnjenega blaga vrnil na kupčev transakcijski račun (TRR) najkasneje v 15 delovnih dneh.

Lista artiklov za katere je odstop od nakupa omejen oziroma ni mogoč:

 

  • Pisala: Izdelek je mogoče vrniti le v primeru, da ni bila odstranjena zaščitna folija ali pečat in v primeru da škatla še ni bila odprta in da izdelek še ni bil uporaben.

Pravica potrošnika do odstopa pogodbe sladne s 43. členom ZVpot

Vsak potrošnik ima pravico do odstopa od pogodbe brez navedenaga razloga v roku 14 dneh od prevzema blaga. Šteje se, da je bilo sporočilo pravočasno, če je bila pošiljka oddana v roku. Pri navedenem odstopu od pogodbe bo družba Streamas d.o.o. potrošniku v najkrajšem možnem času vrnila vsa opravljena plačila oziroma najkasneje v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogobe. Strošek ki  ob odstopu pogodbe bremeni potrošnika je strošek vračila blaga. V primeru, da je potrošnik znesek in blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora oziroma je dolžan družbi Streamas d.o.o. vrniti prejeto v roku 30 dni po poslanem sporočilu o odstopu od pogodbe. Vrnitev blaga v družbo Streamas d.o.o. v roku odstopa, se šteje isto kot odstop od pogodbe. Blago ki ga prejme družba Streamas d.o.o. od potrošnika mora biti vrnjena nepoškodovano imeti mora originalno pritrjene vse oznake, mora biti zapakirano v origial embalaži in mora biti v nespremenjeni količini. Paket mora biti poslan kot pošiljko brez odkupnine. Več si lahko preberite tukaj

Odstop od pogodbe ni možen v koliko je potrošnikovo naročilo zajema dodatno storitev ko je tisk, vezenje, šivanje itd, na katerem je bila na podlagi želje potrošnika oziroma stranke izvedena storitev in pri kateri se je potrošnik oziroma stranka tudi strinjala.

 

Dostava in dobavni rok

Izdelki in blago ki so na zalogi je običajni dobavni rok 3-5 delovnih dni, ponavadi so to izdelki, ki so naročeni do 12.00 ure in so odposlani še isti dan. Za izdelke ki niso  na zalogi je običajni dobavni rok 20 do 30 delovnih dni (družba Streamas d.o.o se trudi, da naročene izdelke ki niso na zalogi dobavimo v roku 10-15 delovnih dni)  po prejetju naročila, oziroma vas o točnem dobavnem roku obvestimo preko elektronske pošte. Ob morebitni nedobavljivosti naročenih artiklov vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili tudi preklic naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kakšno drugo dogovorjeno možnost ki vam bo ustrezala. Družba Streamas d.o.o. si pridržuje pravico do podaljšanja dobavnega roka zaradi zamud pri proizvajalcu. V primeru da je dobavni rok daljši od dveh mesecev, kupec lahko stornira naročilo. Kupec je upravičen do odškodnine le če je napaka na naši strani. Če družba Streamas d.o.o. blaga in izdelke ne moremo dobaviti, je kupcu dolžna takoj vrniti prejeto kupnino. Družba Streamas d.o.o. si pridržuje pravico, da ne sprejmemo naročila, če kupec ni poravnal vseh svojih obveznosti

V ceno so vključeni stroški dostave na območju Republike Slovenije.

 

Zamenjava blaga
V primeru, da vam številka oziroma velikost kupljenega blaga na spletni trgovini www.topa.si ne ustreza, lahko blago vrnete in zamenjate z številko oz velikostjo ki vam ustreza.

Kupljeno blago mora biti vrnjeno v roku 20 dni od prejetja.

Blago ki ga prejme družba Streamas d.o.o. za zamenjavo, mora biti nepoškodovano, nerabljeno, v nespremenjeni količini, mora imeti originalno pritrjene vse oznake,  mora biti zapakirano v originalni embalaži in z vso pripadajočo dokumentacijo.

Kupljeno blago se lahko vrne na dva načina:

1. Kupljeno blago pošljete z vso potrebno dokumentacijo na naslov: Streamas d.o.o., Bistriška cesta 3a, 1230 Domžale.

2. S kupljenim blagom in vso pripadajočo dokumentacijo se osebno oglasite na lastne stroške na našem naslovu Streamas d.o.o., Bistriška cesta 3a, 1230 Domžale. Obisk je treba predhodno napovedati.

Stvarna napaka

 Izdelek ima stvarno napako če nima:

- lastnosti ki so potrebne za njegovo normalno rabo

- lastnosti ki so potrebo za posebno rabo, za katero ga kupec kupuje in katere so bile kupcu znane oziroma bi mu morale biti znane.

- če je prodajalec kupcu izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom.

V primeru stvarne napake ali nepravilnosti pri dobavi/dostavi blaga se lahko uveljavljajo pravice tako da nas o napaki pisno obvestite v roku dveh mesecev od dneva ko je bila napaka odkrita. Lahko nas obvestite tudi preko telefona na številki: 030 742 423. O napaki nas morate natačno obvestiti in opisati da lahko reklamirano blago pregledamo.

 

Preklic neobdelanega naročila

Naročilo lahko prekličete nekaj minut po oddaji na telefonski številki: 030 742 423 od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro. Če naročilo oddate med vikendom ali po 16:00 uri ga lahko prekličete preko elektronske pošte na e-naslovu info@topa.si do 10:00 ure naslednjega delovnega dne.

 

Domžale; Junij 2019                                                               Streamas d.o.o.